Det började den andra oktober

om det svåra - stort som smått

25 april 2006

Njutelse och vrede

Njutelse och vrede var de ord som Christina Herrström vävde sin senaste bok "Den hungriga prinsessan" av. Den är så upplyftande, så klarsynt, så träffsäker, rolig och helgenombra! En riktig eye opener.

Det allra bästa med den är att den klarsynt behandlar allt det där geggiga i alla fall jag har i huvudet om hur kvinnor har det i Sverige idag. Det är så mycket som är fel när man väl börjar nysta. Det är kvinnor som lämnas av sina män och lämnas på bar backe, det är kvinnor som lever under hot att bli lämnade för en yngre kvinna, det är kvinnor som mästras med hånleenden, hot och hårda ord, kvinnor som tvingas abortera, det är barn som mår dåligt av alla nakna kvinnokroppar i vårt offentliga rum, det är känslomässigt handikappade män som lägger ansvaret för sitt eget välbefinnande hos kvinnor. Det handlar om sexism och porr, men också en stor portion förälskelse, hopp och erotik.

Du måste läsa. Njutelse i varje stavelse.

P.S "Njutelse" är inget riktigt ord utan ett ord som författarinnan själv hittat på. Det rymmer mer än det mer riktiga ordet "njuta".

1 Kommentarer:

3:26 em, Anonymous Anonym skrev...

Tack! Roligt att du tyckte om boken!

 

Skicka en kommentar

<< Till början