Det började den andra oktober

om det svåra - stort som smått

25 april 2006

Vad finns det för argument för att Sverige ska spela VM i Tyskland?

Jag mår illa när jag tänker på alla de kvinnor och barn som dagligen luras, misshandlas, våldtas och förnedras i vår tids slavhandel. Om möjligt blir man ännu mer illamående när man försöker diskutera vad de som förtrycker och utnyttjar kan göra åt det. Att bojkotta VM i Tyskland vore så enkelt och skulle ha ett sånt genomslag - att det ter sig helt galet att förlöjliga ett sånt förslag.

Helt briljant svar på DN Debatt från JämO Claes Borgström. Några citat:

Människohandel kränker universella mänskliga rättigheter som rätten till liv och frihet samt rätten till frihet från slaveri i alla dess former. Människohandel med barn kränker barnets rätt att växa upp i en trygg omgivning och rätten att undgå alla former av övergrepp och exploatering. Man kan inte isolera människohandeln i Tyskland från den som sker i Sverige.


Sexuella trakasserier och människohandel är två fenomen som befinner sig i var sin ände på samma skala, den som ger uttryck för en maktordning som säger att män ska vara överordnade kvinnor, vilket i förlängningen betyder att män ska ha rätt till kvinnors kroppar.


Jag tror att få män i Sverige medvetet går och känner sig förmer än alla kvinnor de möter och jag är övertygad om att praktiskt taget alla män tar avstånd från människohandel. Men djupt rotade strukturer styr vårt sätt att tänka och känna.

4 Kommentarer:

10:35 fm, Anonymous Anonym skrev...

Fotbollsdamerna ska givetvis stanna hemma från VM i Kina nästa år också?

 
10:38 fm, Blogger Thinkerbell skrev...

Absolut om det kommer liknande rapporter från Kina som det gör från Tyskland.

 
1:07 em, Anonymous Anonym skrev...

*S*
Men det kommer ju inga rapporter från Kina eftersom Kina inte har någon åsiktsfrihet, yttrandefrihet, eller någon form av frihet för den delen. Barnarbete, dödsstraff och tortyr av politiskt oliktänkande är vanligt förekommande. Men så länge de inte berättar det så är det ok då?

 
4:38 em, Blogger Thinkerbell skrev...

postade en kommentar till dig josh - den försvann.

kort sagt tycker jag att den bojkott av OS i Kina är minst lika berättigad som en bojkott av VM i Tyskland, men man måste samtidigt inse att bojkott som vapen blir tämligen ovasst efter några gångers användande.

 

Skicka en kommentar

<< Till början