Det började den andra oktober

om det svåra - stort som smått

17 mars 2006

Gulliga pingviner

Pingviner är gulliga och de ser alltid ut att ha så roligt. Tänk att ägna hela dagarna åt att åka iskana på mage, flaxa under vatten och bo tillsammans i jättestora kollektiv! Det måste vara helt fantastiskt att vara pingvin, om man bortser från det faktumet att en del av dem under vintern (flera månader) står ut med 50-60 minusgrader, snålblåst och dessutom kånkar runt på ett ägg på fötterna.



I filmen Madagaskar är pingvinerna från det här zoo'et på Manhattan riktigt listiga och illvilliga. I verkligheten verkar zoo'ets pingviner inte vara så rymningsbenägna. Det kan man ju förstå när man till och med låter gaypingvinerna få bli föräldrar. Tänk vilken syn det måste ha varit att se dem ruva på en sten. Och kanske är det bara i världens homohuvudstad som en sån här sak ens ses? Jag tror att ett liknande beteende på ett annat zoo setts som ett onormalt, onaturligt beteende.

1 Kommentarer:

4:08 em, Blogger Mustardseed skrev...

*s* underbart. Nä djurvärlden har ju blivit helt hetero genom våra naturfilmer och så vidare som genom årtionden valt att visa de delar av djurens beteende som passar in på vårt egen uppfattning om hur det ska vara. Djurs homosexualitet ser man inte direkt i naturfilmerna, eller hur?

 

Skicka en kommentar

<< Till början